Startside Jupiter Historie Jupiter register Jupiter klubben Information

 

Jupiter Bådene

Op
Jupiter 25
Jupiter 30
Jupiter 31
Jupiter 33
Jupiter 40
Miljøskibe
 

 

Denne del er under udarbejdelse, og vil løbende blive opdateret. Dette betyder, at der er mulighed for fejl i oplysningerne.

Den første Jupiter så dagens lys i 1961 og var en Jupiter 30. 

Op igennem 60'erne fik folk flere penge mellem hænderne, og der viste sig et behov for en større Jupiter. Samarbejdet mellem Knud Olsen og Toft-Olesen forsatte og Jupiter 40 var en realitet. De første mange år bestod produktionen alene af Jupiter 30 og Jupiter 40. 

I 1962 tegnede Knud Olsen også en Jupiter 25, men båden blev aldrig rigtigt sat i produktion.

Produktionen af Jupiter 33 startede i 1972, og blev konstrueret af John Callaghan. 

Lige inden værftets nedlæggelse blev der tegnet en Jupiter 31, som blot var en bredere version af Jupiter 30. Den blev konstrueret af værftets egne folk.

Jupiter bådene blev i perioden 1961-1971 solgt gennem Klaus Baess i København.

Jupiter bådene blev bygget på Jupiter Værftet frem til 1979, hvor værftet blev solgt til Faaborg Yachtværft, der overtog rettighederne. 

På Faaborg Yachtværft forsatte produktionen af Jupiter 31. I 1976 kom Jupiter 25 M/S som blev tegnet af Kristian Krull ud fra Knud Olsens gamle tegninger af Jupiter 25. 

I dag sælges de ikke længere som fritidsfartøjer, men som erhvervsfartøjer til politi, lods- og redningsvæsen. Skroget er stadig Jupiter, mens apteringen afhænger af formål.

Skabelonerne eksistere stadig, så bådene kan stadig bestilles.