Startside Jupiter Historie Jupiter register Jupiter klubben Information

 

Familiens både

Op  

 

Der har været både i familien i de sidste tre generationer. Bådene har været meget forskellige, men har dækket de forskellige behov.

Den første båd i familien var en Illum Tosmakke, som min farfar, Poul Theodor Christensen, tog på fisketure i. Båden havde han valgt at kalde Misse, som var hans kælenavn for min farmor. Hendes rigtige navn var Marie, men hun blev altid kaldt Misse af venner og senere også af familien. Båden blev fremstillet på Lillebælts Værftet, og bådene kan i dag ses på Øhavets smakkecenter på Strynø.

Farfar fiskede især i Lillebælt med garn, som ekstra tilskud til familiens føde. Her arbejder farfar med at klargøre Misse til dagens fisketur. Han kunne gå i timevis og passe og pleje båden. Når vejret var godt tog børnene med ud og fiske. Nogle gange skulle de hjælpe med vedligeholdelsen før de kunne komme med ud. Men udsigten til en sejltur gjorde at de frivilligt deltog i arbejdet.

Min far , Tonny Bøje Christensen, har arvet lystfiskergenet og har altid nydt sine fisketure. Han har deltaget i både DM, NM og EM i havfiskeri og et par gange har han været udtaget til A-landsholdet. Hans store interesse for lystfiskeri har betydet, at efterhånden som mine brødre og jeg kunne holde en stang i hånden, har vi været med ude at fiske.

Min mor, Brita Christensen, gav i 1998 efter for fars ønske om at få båd, under forudsætning af at hun have vetoret på indkøb til båden. Dette gav hende tilnavnet "skibsrederen". De købte en Mayland 20, som primært skulle bruges til fisketure i Køge Bugt. De første år fik båden lov til at beholde sit navn. I april 2000 mistede vi vores farmor, så da mor og far endelig fik taget sig sammen til at omdøbe båden, var det nærliggende at omdøbe båden til Misse II. Der var dog også noget symbolik i, at det var 2. generation af "Misse" - både. 

Samtidig var det 3. generations tur til at blive bådejere. Da vi købte vores Jupiter hed den Delfinen, men vi ville gerne holde traditionen, som en hyldest til farmor og farfar - så vi omdøbte Delfinen til Misse III.

Vi har endnu ikke sejlet så langt, da vores første sæson som bådejere har gået med at blive fortrolig med manøvre, sikkerhed, kortlæsning og kurslægning. Vejret ville ikke rigtig arte sig i Køge Bugt, da vi ville på ferie, men der blev da til en tre-dages tur til Præstø og Køge med mor, far og vores hund Kvik.

Næste år forventer vi at tage på tur til det sydfynske øhav sammen med mine forældre.

Vi har netop fået familiens fjerde båd.  Min lillebror har købt en Ryds 480 FC, som er rigget til trolling fiskeri.

I oktober 2004 skiftede vi vores Jupiter 30 ud med en Jupiter 40, så vi nu har fået rigtig meget plads.