Startside Jupiter Historie Jupiter register Jupiter klubben Information

 

Vores Jupiter

Op  

 

Vi havde siden efteråret 2001 kigget på båd. Da det ville være vores første båd, havde vi ikke lagt os fast på, hvad det skulle være. Vi kiggede dog mest på motorsejlere og motorbåde. 

Da vi efter at have kigget på et utal af både, faldt vi over en Jupiter 30, og vi vidste straks, at nu have vi fundet båden for os. Vi gik i gang med at gennemsøge diverse bådsalg på Internettet for Jupiter både.

Vi var i Køge, Korsør, Randers, Svendborg mv., men bådene var enten for dårligt vedligeholdt eller for dyre. 

Da vi vidste, at nu skulle vi have båd, så brugte vi vinteren til at gå på navigationskursus (Duelighedsbevis).

Endelig i april 2002 fandt vi den rigtige Jupiter i Tokosten. Vi var ude at kigge på den flere gange og havde hyret Bådkonsulenten til at gennemgå båden for os. Efter at han havde endevendt båden, sagde han god for den. Nu manglede vi bare en prøvetur, men det skulle vise sig, at det måtte Vente. Båden lå på land, og kranen kunne ikke komme ind til os, før dem foran os blev flyttet.

Efter 14 dages ventetid, hvor der stadig ikke var udsigt til snarlig søsætning, mistede vi tålmodigheden. Vi hyrede et kranfirma, der kunne løfte os ud over skurerne, og søsætte os i vandet. Vi kom på en dejlig prøvetur, og vi glædede os til at papirerne gik i orden, og vi kunne sejle båden hjem. 

Den 12. april 2002 var papirerne underskrevet, og vi fik de sidste instrukser fra sælger. Nu kunne vi sejle fra Tokosten med kurs mod Vallensbæk Havn

Vi havde tre dejlige sæsoner i båden, og besluttede os for at købe en større Jupiter. I Søndejylland fandt vi en Jupiter 40 som vi købte i oktober 2004 og hentede hjem i marts 2005.